Lumea anime
Un forum distractiv
Lista Forumurilor Pe Tematici
Lumea anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE LUMEA ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
simona2000 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 53 ani
Lumea anime / Gravitation / poveste Moderat de Alex cernea, Mitsue
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mitsue
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 41
Gravitation este o celebră serie manga ShMnen-ai, scrisă de Maki Murakami, iar serialul anime derivat din el este regizat de Bob Shirohata. Povestea prezintă încercările lui Shuichi Shindou şi a grupului său, Bad Luck, de a deveni următoarea senzaţie muzicală a Japoniei. Respectând subiectul, serialul TV conţine foarte multă muzică, o paletă largă de personaje, multă comedie, combinată în acelaşi timp cu multă dramă şi violenţă.
Seria manga a luat sfârşit în 2002 după 12 volume, dar noi capitole vor fi înseriate într-o antologie manga online. Seria manga a fost licenţiată şi este publicată în limba Engleză de TOKYOPOP. Romanul cu acelaşi nume a fost lansat în limba engleză de TOKYOPOP pe 7 Martie 2006.
2 episoade OVA au fost lansate în anul 1999. Seria TV ce conţine 13 episoade a rulat în Japonia pe canalul de satelit WOWOW.
Povestea
Povestea se învârte în jurul energicului solist aspirant Shuuichi Shindou care, împreună cu grupul său, Bad Luck (înfiinţat împreună cu cel mai bun prieten al său, Hiro), vrea să devină cea mai bună trupă din Japonia, la fel ca şi idolul său, celebrul Ryuuichi Sakuma, vocalul legendarei formaţii Nittle Grasper, care s-a destrămat. Într-o seară, Shuuichi compune versurile unui nou cântec, însă foaia de hârtie zboară pe fereastră şi e prinsă de un bărbat înalt şi blond. Bărbatul îşi bate joc de munca depusă de Shuuichi şi rupe hârtia, lucru care îl răneşte foarte mult pe Shuuichi, însă în acelaşi timp, e intrigat de străinul misterios. Aceasta este doar prima întâlnire, pentru că Shuuichi devine încet încet fascinat de străin, care se dovedeşte a fi nimeni altul decât faimosul scriitor Eiri Yuki (Uesugi), iar acest lucru va duce la o poveste de dragoste între cei doi.
Complotul se lărgeşte pentru a evidenţia începuturile trupei Bad Luck şi drumul ei către faimă, dar şi rivalitatea cu trupa ASK; reîntregirea trupei idolului lui Shuuichi, Nittle Grasper; logodnica lui Eiri care suferă în tăcere şi care ar vrea să se mărite cu acesta şi care prima dată este duşmanul de moarte a lui Shuuichi şi mai apoi, aliatul lui; scandalul public în care sunt implicaţi Eiri şi Shuichi, prin relaţia lor; încercările apropiaţilor lui Eiri de a-l îndepărta pe Shuuichi, “pentru binele lui Eiri”; secretul durerosului trecut al lui Eiri pe care şi-l aminteşte în frânturi şi care îl împiedică să-şi dea frâu sentimentelor pentru Shuuichi.
După cum se întâmplă mai mereu în shonen-ai şi yaoi, unul dintre personaje duce toată lupta de convingere, pe când celălalt continuă să-l refuze sau să-l respingă. Totuşi, în acest caz lucrurile stau puţin pe dos, pentru că de data asta inocentul Suuichi încearcă să-l convingă pe mai reticentul Eiri, spre deosebire situaţiei obişnuite, când un caracter mai masculin încearcă să-l convingă pe cel mai naiv.
Personajele Principale Inocent şi ambiţios, Shuichi vrea să calce pe urmele idolului său, Ryuichi Sakuma şi să fie un solist de succes pe scena muzicală din Japonia. Totuşi, după ce-l întâlneşte pe misteriosul scriitor Eiri Yuki, Shuichi Shindou se îndrăgosteşte atât de tare de el, încât Eiri devine prioritatea lui numărul 1, făcând lucririle şi mai dificile decât erau, din cauză că Eiri este “împotriva” acestei relaţii şi îl respinge mereu pe Shuichi. În tot acest timp, trupa lui Shuichi urcă în topuri iar relaţia lui Shuichi cu Eiri le stă în cale. Personalitatea activă şi copilărească a lui Shuichi aproape că strică scene serioase din concerte; improvizaţii de fiecare dată şi predilecţia lui de a se îmbrăca în costume stranii, de câine, baterie sau banană!
Hiroshi Nakano
Personajul care are grijă mereu de Shuichi, Hiroshi "Hiro" Nakano este cel mai bun prieten al lui şi membru fondator al formaţiei Bad Luck. Tăcut şi mult mai înţelept decât zburdalnicul Shuichi, Hiroshi încearcă să-i devină acestuia vocea raţiunii, atunci când Shuichi se îndrăgosteşte de Eiri. Hiroshi însuşi nu e imun la dragoste (unii dintre fani sunt convinşi de existenţa unei relaţii proto-romantice între Hiroshi şi Shuichi, confirmată printr-o scenă din primul episod al serialului, cu toate că nimic altceva nu mai urmează pentru a întări această convingere). Într-un final, el se simte atras de presupusa logodnică a lui Eiri Yuki din Kyoto, Ayaka. Hiroshi se gândeşte deseori să renunţe la cariera de muzician, în mare parte datorită presiunii părinţilor săi, care vor să-l vadă la Medicină.
Eiri Yuki
Eiri Uesugi, care foloseşte pseudonimul Eiri Yuki, este un scriitor cunoscut care îl întâlneşte pe Shuichi Shindou în parc şi căruia îi rupe fără milă versurile cântecului la care acesta lucra. Deşi absolut întâmplător, ei vor da nas în nas cu celălalt de mai multe ori şi într-un final, ajung să fie împreună. În ciuda faptului că paparazzii sunt cu ochii pe el tot timpul, Eiri se luptă cu sentimentul vinei de a-şi fi ucis tutorele (de la care Eiri a luat preudonimul prenumelui său, "Yuki" pentru viol în grup. Această experienţă nefericită l-a lăsat rece, dar, de-a lungul serialului, vedem cum acesta se înmoaie sub influenţa lui Shuichi, şi într-un final, se confruntă cu amintirile copilăriei, având întotdeauna sentimentul că el este acum în locul tutorelui.
Ryuichi Sakuma
Solistul vocal al popularei formaţii Nittle Grasper împreună cu Seguchi Tohma şi Ukai Noriko,şi totodată, prietenul lui Shuichi. El a părăsit formaţia în urmă cu trei ani pentru a urma o carieră solo în America, dar s-a întors în Japonia, inspirat de performanţa în concerte a lui Shuichi şi acum vrea să reunească Nittle Grasper. Shuichi este încântat la auzul veştii că Nittle Grasper se vor reuni, dar acum îl consideră pe Ryuichi rivalul său. Ryuichi e bun şi simpatic şi are mintea unui puştan de 7 ani, dar atunci când e pe scenă, se transformă într-un zeu seducător, puternic şi mai ales, matur. Datorită schimburilor bruşte de decizii, mai ales atunci când discută despre muzică, mai mulţi fani au speculat că Ryuichi ar suferi de problema personalităţilor multiple. Celelalte personaje au observat că Ryuichi şi Shuichi seamănă foarte mult, mai ales în ceea ce priveşte atitudinea lor copilăroasă. Cel mai bun prieten al său este un iepuraş roz pe nume Kumagorou. Nu ştim prea multe despre trecutul său. Kumagoro a fost un cadou de la K şi conţine un dispozitiv de urmărire realizat de o firmă de articole de pluş…
Touma Seguchi
Pianistul formaţiei Nittle Grasper şi soţul lui Mika Seguchi. El este şeful casei de discuri N-G şi cere totul de la formaţiile de care are grijă. Face deseori alegeri mai mult profesionale decât emoţionale, dar cunoştinţele sale vaste depăşesc cu mult puterea celor mai mulţi oameni. De exemplu, atunci când forţează formaţia să accepte un nou membru, aproape că ignoră răbufnirile de împotrivire ale lui Shuichi. Touma este foarte protector cu Eiri Yuki şi simte că pe undeva, e vina lui că acesta şi-a omorât tutorele, pentru că Touma a fost acela care l-a dus în America, la studii. Deseori, foarte mulţi cred că acestă relaţie dintre ei e mai mult decât frăţească, pentru că în cadrul unui episod, Touma recunoaşte că ţine la Yuki mai mult ca la orice pe lume. Acest lucru e întărit şi de faptul că a fost gata să-l omoare pe Taki Aizawa, membrul formaţiei ASK, aflată sub egida casei de discuri N-G, pentru că l-a rănit pe Eiri şi de asemenea, de insistenţa cu care încearcă să-i despartă pe Eiri de Shuichi.
Claude 'K' Winchester
Fostul manager al lui Ryuichi, cel care s-a ocupat temporar şi de formaţia Bad Luck. K e foarte agresiv în promovarea formaţiilor- chiar are în preajmă o armă şi grenade de mână. Grija lui este în primul rând Bad Luck, dar ajunge să se implice chiar şi în relaţia dintre Eiri şi Shuichi. E american şi în versiunea originală japoneză, autorul se joacă cu stereotipul că americanii întotdeauna au arme pe care n-ar ezita să le folosească, dacă e cazul. K vorbeşte deseori engleză amestecată cu japoneză. Numele său real este Claude K. Winchester.
Ayaka Usami
A fost logodnica lui Eiri şi îl place foarte mult, dar în acelaşi timp, vrea tot ce-i mai bun pentru el, aşa că îl lasă pe Shuichi să stea cu Eiri şi încearcă să nu se mai gândească la el. Hiro este îndrăgostit de ea şi mai târziu, aflăm că vor ieşi împreună. Este dulce şi politicoasă, ca nevasta perfectă, dar ţine la Eiri mai mult decât cineva şi-ar putea imagina.
Noriko Ukai
Noriko este fostul keyboard player al formaţiei Nittle Grasper, dar intră în Bad Luck pentru puţin timp la insistenţele lui Touma. Când Nittle Grapser se reunesc, ea pleacă pentru totdeauna. Noriko este nepoliticoasă, stridentă, dar talentată. Nu va accepta ca nici un membru al formaţiei să o ia peste picior şi le cere să dea ce-i mai bun din ei. Deseori se comportă ca sora cea mare a lui Ryuichi. Noriko este măritată cu Tetsuya Ukai, un profesor universitar mult mai în vârstă ca ea.
Tatsuha Uesugi
Tatsuha este fratele lui Eiri, care are aceeiaşi voce (dar nu şi acelaşi seiyk) şi seamănă cu fratele său mai mare, numai că este brunet şi are ochii negri. Tatsuha este obsedat de Rykichi şi se uită la înregistrările cu Nittle Grasper în continuu. Este fanul pervers şi obsesiv, mai ales dacă punem la socoteală că are doar 16 ani.
Mika Seguchi
Sora cea mare a lui Eiri şi nevasta lui Touma. Ea e foarte frumoasă dar foarte rece. Seamănă foarte bine cu Eiri, cu excepţia machiajului şi a părului lung.
Suguru Fujisaki
Suguru vine ca keyboard player pentru Bad Luck. Cu toate că se preface foarte politicos, tânărul Suguru este foarte manipulant, la fel ca şi vărul său, Touma. Are doar 16 ani, dar e incredibil de talentat- şi ştie asta. Suguru cunoaşte foarte bine trecutul lui Eiri Yuki. Dar din câte se pare, şi Yuki ştie câte ceva despre trecutul lui Suguru, pentru că în cea de-a 5-a carte, observăm comentariul despre ascunderea identităţii lui Suguru –cum că acesta nu ar fi chiar vărul lui Touma.
Reiji
Lucrează pentru o casă de discuri americană, XMR, unde tatăl ei este preşedinte. Ea încearcă să-l facă pe Shuichi să semneze cu XMR atunci când pleacă din Japonia, după ce Eiri se desparte de el (din nou). Urmărind de asemenea stereotipul american, Reiji este des văzută cu un gen de armă-proiectil care seamănă a bazooka. De fapt, cea mai puternică armă a lui Reiji este gigantul ei robot de luptă Panda, asta referitor la faptul că ea poartă ochelari, o insultă comună pentru meganekko (fete drăguţe care poartă ochelari). Ea îl foloseşte pe Panda pentru a-l urmări pe Shuichi prin New York atunci când acesta încearcă să scape de ea. Reiji devine managerul temporar al trupei Bad Luck, în timp ce K este suspendat şi continuă să stea pe lângă ei până când se reîntoarce în State împreună cu Ryuichi, ca noul lui manager. Este foarte ataşată de yaoi şi admiră relaţia dintre Shuichi şi Eiri, cu condiţia ca aceasta să nu intervină în cariera trupei Bad Luck. Ea are şi un fetiş, de a îmbrăca trupa în costumaţii ciudate, chiar şi cosplay, chiar mai extreme decât cele ale lui Shuichi.
Yoshiki Kitazawa
Fratele cel mic, identic, dar transsexual al lui Yuki Kitazawa. În timp ce Eiri este în New York, căutându-l pe Shuichi, se întâlneşte cu Yoshiki şi este forţat să-şi înfrunte demonii despre tutorele lui încă o dată. Yoshiki se întoarce în Japonia, împreună cu restul personajelor, pentru a încurca şi mai mult lucrurile, forţându-l pe Eiri să-şi reamintească noaptea în care l-a omorât pe Yuki.
Taki Aizawa
Solistul formaţiei ASK. La începutul povestirii, ASK era cea mai importantă formaţie a casei de discuri N-G. Când Bad Luck a semnat cu N-G, aceştia au cântat în deschiderea concertului ASK. Gelos pe Shuichi că-i va “fura” faima, Taki plănuieşte în continuu cum să-l distrugă pe celălalt. Prima dată, ameninţând că va face publică relaţia lui Shuichi cu Eiri şi apoi plănuind eliminarea din formaţie a lui Shuichi. Aflând de acest incident de la Hiro, Eiri se confruntă cu ASK şi îl bate pe Maa-kun până leşină, înainte să afle că de fapt Taki era singurul care plănuise acest lucru. Eiri l-ar fi rănit, ba chiar mai rău pe Taki atunci, dacă Shuichi n-ar fi intervenit. Pentru încercările lui Taki, Touma îl aruncă afară din maşină, spunându-i lui Taki că dacă l-ar fi rănit pe Shuichi, nu ar fi avut nici o problemă, dar pentru că l-a rănit pe Eiri atunci trebuie să plătească.
Yuuji Nakano
Fratele de 23 de ani al lui Hiro, un actor fără ocupaţie. Dezamăgirea părinţilor săi pune foarte multă presiune asupra lui Hiro, spre a realiza ceva important pentru el…
Yuki Kitazawa
Fostul tutore al lui Eiri în New York. Într-o noapte, a încercat să-l violeze pe tânărul Eiri. Eiri se împotriveşte iar Kitazawa oboseşte şi se lasă bătut. Eiri afirmă însă că nu l-a deranjat această încercare de forţare a intimităţii sale. Ceea ce l-a întristat şi l-a marcat a fost faptul că unul dintre prietenii lui Kitazawa era în aceeaşi încăpere şi că acesta i-ar fi oferit lui Kitazawa 10 dolari ca să fie pozat împreună cu Eiri. Kitazawa a fost de acord. Eiri îşi pierde minţile şi devine sălbatic, luptându-se cu ei până când îi omoară pe amândoi. Privind înapoi, Eiri spune că nu mai ţine minte mare lucru de atunci, ci doar că s-a trezit în braţele lui Touma, plângând. Acesta a fost momentul când partea frumoasă din Eiri a murit şi a devenit un imun la toate, protejându-se împotriva dragostei şi împotriva acelora care încercau să-l rănească. Yoshiki, prefăcându-se a fi Yuki, va simula acea noapte de coşmar într-un volum viitor al cărţii, forţându-l pe Eiri să-şi recapete memoria. În serialul anime, pe piatra de mormânt a lui Kitazawa scrie: 'Aici odihneşte trupul lui Yuki Kitazawa, mulţumesc Cerului că sufletul său s-a dus'.
Maiko Shindou
Sora lui Shuichi Shindou care joacă un rol important în primele volume ale povestirii, dar care mai târziu aproape că dispare din context. Este obsedată de Yuki şi este primul suporter adevărat al lui Shuichi, în afară de Hiroshi Nakano. La începutul serialului este studentă în anul al doilea, se întâlneşte cu preşedintele asociaţiei de studenţi şi organizează concursul de talente unde Shuichi şi Hiroshi distrug toată concurenţa.
Print
Precursorul povestirii Gravitation a fost o serie dMjinshi numită Help!, care urmărea o poveste similară dar care încadra personajele în roluri diferite. Murakami a creionat un al treisprezecelea volum dMjinshi numit Gravitation Remix , de data având în prim-plan trupa Crocodile Ave. Remixul doujinshi este mult mai explicit din punct de vedere sexual faţă de manga şi deviază foarte mult de la linia poveştii originale. (Remixul doujinshi conţine un element de parodie. Spre exemplu, volumul are în centru o versiune feminină a unui personaj masculin).
În completarea Remixurilor, Murakami a creat 3 Megamix dMjinshi, dublate Megamix, Megamix: Panda şi Megamix: Kumagorou. Acestea sunt extrem de explicite, pot fi comparate cu remixurile şi pot fi şocante pentru cititori, ca şi magnitudine a scenelor prezentate. (Şi acestea deviază foarte mult de la firul povestirii, la fel ca remixurile, cu toate că Panda mai face un pas ca să includă Shota.) Mai există şi un viitor Megamix numit Rimigra, care însă este în stadiul de proiect.
Un trailer ce prezintă continuarea seriei originale, care este de asemenea în lucru, poate fi găsit pe Internet. Este de fapt, începutul unui nou complot, cu “apariţia” lui Yoshiki Kitazawa cu un băieţel- Riku Kitazawa, băiatul lui Yuki Kitazawa- şi Shuichi, care conduce o afacere împreună cu un fost membru Nittle Grasper. Seria se numeşte Gravitation EX şi va fi lansată în America în februarie 2007.
Audio
Opt piese audio au fost produse pentru Gravitation, mai ales pentru seiyk-ul serialului TV şi al OVA-urilor. Cinci dintre ele repovestesc evenimente din seriile manga, în timp ce restul de trei acoperă noul material al povestirii. Albumele scoase conţin de asemenea piese muzicale interpretate de vocile unor actori japonezi.
Piesele de deschidere şi de încheiere a serialul TV sunt "Super Drive" şi "Glaring Dream," interpretate de Yousuke Sakanoue, respectiv de Kinya Kotani& Mad Soldiers. Cei din urmă interpretează de asemenea ambele melodii ale OVA-ului "Blind Game Again" (deschidere) şi "Smashing Blue" (închiderea). Majoritatea pieselor conţinute de franciza Gravitation (cu excepţia melodiilor care au apărut pe albumele ulterioare) au fost scrise, interpretate sau produse de Daisuke Asakura. Chitaristul Kenichi Ito îşi face apariţia pe multe din piesele din Gravitation.


_______________________________________
Azi n-am semnatura...poate mai tarziu

Rock and Rap - za best


pus acum 17 ani
   
anime-girl
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 123
am vazut si eu povestea asta pe un site dar nu mai stiu pe care




                                                                    

poveste vazut povestea asta site dar mai stiu care              

40.4KB


_______________________________________


pus acum 17 ani
   
Mitsue
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 41
a+ cumva???anyway...nu treb sa ma deranjez s copiez

poveste treb deranjez copiez

30.5KB


_______________________________________
Azi n-am semnatura...poate mai tarziu

Rock and Rap - za best


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la